lørdag den 23. november 2013

Madd VX2 og VX3 vs Slamm Trick Løbehjul

Hos Legehjulet.dk taler vi dagligt med massevis af frustrede forældre som skal ud og købe et godt trick løbehjul til deres unger. De er blevet sat på opgaven at købe et Madd VX3 løbehjul feks i grønt. Men de vil alligevel gerne lige have en lille snak med os, fordi de er blevet lidt usikre på kvaliteten.


Madd VX2 og VX3 er OK, men du får mere for pengene med Slamm
Nu er det jo ikke sådan at vi ikke vil sælge alle et Madd løbehjul, for det er jo som sådan et ganske udemærket løbehjul. Men begynder man at sammenligne med tilsvarende modeller i Slamm - er man slet ikke i tvivl.

Nedenfor har vi udvalgt et flot neon grøn VX3 fra Madd og et Slamm Mischief Phantom i flot grøn.


Madd VX3                                         Slamm Mischief Phantom 
Madd VX3 Pro Grøn Trick LøbehjulSlamm Phantom Løbehjul Grøn Sort

Prisniveau

Vedledende udsalgspris for VX3 er 1399 kr og Phantom er 1299. Ergo måtte man forvente at Madd bør være for 100 kr bedre. Men lad os kigge på enkelt delene.


Baren

Kigger man på baren hos Madd, led VX2 modellen af visse svagheder i baren. Det er fordi den ikke er i ET stykke (one piece). Derfor begyndte den at rokke. Samme sygdom har vi ikke set i VX3´eren endnu - men den er jo også ny på markedet.

Phantom modellen er derimod bygget i ET stykke. Den har forstærkninger foroven og er bund solid.
Det betyder, at baren helt bestemt er bedre på Slamm løbehjulet. 1 point til Slamm.


Hjul

Hjulene er afgørende for det samlede indtryk af styrken i løbehjulet. Høje ABEC-tal og feks ALU i kernen udtrykker højere kvalitet.

Her har Madd løbehjulet plast hjul (PU) i kernen og ABEC-5 kuglelejer - hvor Phantom fra Slamm er ALU kerne og ABEC-9 kuglelejer.

Det er lidt skuffende at Madd løbehjulet ruller dårligere end Slamm og holdbarheden af hjulene er væsentlig dårligere. Her må vi klart give 1 point til Slamm.

Compression

De bedre trick løbehjul, som dette prisniveau er med på - BØR have compression system i forgaflen. Compression systemet sikrer at en form for hydraulik tager imod stødene som kommer når løbehjulet rammer jorden når det kører ud over en rampe.

Igen her går det point til Slamm løbehjulet, som har IHC hvor Madd har intet.

Vægt

Jo lavere vægt, jo lettere har man med at lave de seje tricks. Selvfølgelig skal de enkelte dele være stærke nok - men betragter man dette som ens - skal man som udgangspunkt gå efter den lavere vægt. Det gør løbehjulet langt lettere at slynge rundt og lave tricks.

Her vejer Madd løbehjulet 100 gram mere en Slamm løbehjulet. Og dermed endnu et point til Slamm.

Design

På designet gør begge mærker det fantastisk godt. De laver fantastiske små detaljer som ungerne er vilde med. Madd har dog på decket og baren været modig og nytænkt detaljer som ser flotte ud. Det er fedt. Men ikke nødvendigvis stærkt som vi også beskriver. Men derfor vil vi godt give 1 point til Madd for dette.

Afgørelsen

Som vi rådgiver vores kunder til, og som denne sammenligning også viser - kan Madd slet ikke matche Slamm. Tilgengæld har de et stærkt tag i ungerne - som netop ser designet som den største styrke i Madd løbehjulene. 

4 - 1 i kampen mellem Slamm Mischief Phantom vs. Madd VX3




Ingen kommentarer:

Send en kommentar